Logo Universiteit Utrecht

Educate-it supportsite: E-assessment met Remindo

Handleidingen

Toetsmatrijs: opslaan, activeren (naar de afname-omgeving) en de-activeren

Als je alle vragen aan de toetsmatrijs hebt toegevoegd en je bent tevreden met de gemaakte instellingen in de toetsmatrijs, dan kun je de toetsmatrijs opslaan en activeren naar de afnameomgeving. In de afnameomgeving kan de toets worden ingepland en voor open vragen kunnen nakijkinstellingen worden opgegeven. Ook kun je de toets er vanuit studentperspectief testen (zie stap 4).

Studenten maken de toets ook in de afnameomgeving, maar zij hebben hiervoor hun eigen inlog.

• Stap 1

• Klik rechtsboven in het scherm op Toetsmatrijs opslaan.

• Stap 2

• Als je op Opslaan hebt geklikt, verschijnt de knop Activeer toetsmatrijs. Klik deze aan.
    • De toetsmatrijs is nu gekoppeld aan de afname-omgeving.
    • Wanneer je de toetsmatrijs activeert, verandert de inhoud van de knop van Activeer toetsmatrijs naar Deactiveer toetsmatrijs.

• Let op! De knoppen ‘Activeer Toetsmatrijs’ en ‘Archiveer’ staan naast elkaar:

Wanneer je op ‘Archiveer’ klikt, wordt gevraagd of je de toets wilt archiveren. Wanneer je dit bevestigt, wordt de toets verwijderd. De toets kan dan niet meer worden teruggehaald.

• Let op! Elke keer als je iets aan de toetsmatrijs verandert, moet je deze opslaan. Wanneer je vergeet op te slaan, dan worden je wijzigingen niet overgezet naar de afname-omgeving.

• Stap 3

Toetsmatrijs deactiveren

• Als je weer op Deactiveer toetsmatrijs klikt, haal je de toetsmatrijs uit de afnameomgeving (ontkoppelen).

• Stap 4

Preview toets

• Om te zien hoe de toets ervoor studenten uitziet, kun je de toetsmatrijs in de afname-omgeving testen. Op de pagina Toetsmatrijs: preview toets zien wordt toegelicht hoe je de toetsmatrijs kunt testen.
    • Klik hier om in te loggen op de afname-omgeving.