CAT supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Toetsinzage

Terug

Inzage toets in Remindo

Na afloop van de digitale toets hebben de studenten recht op inzage in hun toets. Deze inzage kun je digitaal organiseren op de volgende manieren:

  • beveiligd in een toetszaal op chromebooks, of
  • studenten thuis/op een eigen device laten inloggen op hun toets.

Een andere optie is inzage op papier.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden voor de inzages op een rijtje gezet. Stem je wens af met je key-user.

 

Mogelijkheid 1: Inzage direct na de toets

Na het afnemen van de toets kunnen studenten meteen hun toetsresultaat inzien.

Opmerkingen n.a.v. de inzage kunnen worden genoteerd op papier dat vóór het begin van de toets is uitgedeeld. Dit papier kan bij het verlaten van de zaal worden ingenomen.

Opmerkingen kunnen ook mondeling aan jou als docent worden teruggekoppeld. Let op: mondelinge terugkoppeling kan wel onrust in de toetszaal geven.

Wanneer mogelijk?

Deze optie kun je gebruiken bij toetsen die afgenomen worden op locatie bij een faculteit. De toets kan geen open vragen bevatten, want deze moeten eerst beoordeeld worden voordat inzage mogelijk is.

Het voordeel is dat waarschijnlijk geen extra inzage gepland hoeft te worden.

Daarnaast krijgt je als docent direct feedback van de studenten en is het makkelijker voor de studenten feedback te geven, omdat opmerkingen nog ‘vers’ in het geheugen liggen.

Voorwaarde:

De docent geeft bij het aanleveren van de toetsgegevens (bv tijdens de intake) aan de key-user door dat de studenten direct na afloop de toets mogen inzien. Heb je meer ervaring met Remindo en wil je deze optie als docent zelf regelen? Stel dit dan in door de ‘Zichtbaarheid van resultaten voor kandidaten’ aan te geven bij de Instellingen van de toetsmatrijs.

 

Mogelijkheid 2: geplande digitale inzage (beveiligd)

De studenten kunnen op een vastgesteld(e) datum, tijdstip en locatie de toetsresultaten inzien. Voor iedere student die de toets heeft afgerond, kan de toets worden klaargezet. Stem met je key-user af:

  • of de studenten gewoon kunnen binnenlopen en de toets dus voor iedereen moet klaarstaan
  • of dat de toets alleen klaar moet staan voor wie zich van tevoren aanmeldt. Geef in dit geval drie dagen vantevoren bij je key-user aan, welke studenten zich hebben aangemeld.

Wanneer mogelijk?

Deze optie past goed bij toetsen voor grote groepen of met een toetsduur van meer dan 2 uur.

Als docent ben je aanwezig en de inzage is in de beveiligde omgeving van het Educatorium of op de faculteit die Chromebooks heeft (satellietlocatie). Je ontvangt direct feedback van studenten en vice versa.

Voorwaarde:

De inzage vindt plaats in een ruimte geschikt voor beveiligde digitale inzage. Als docent regel je ruimte via Roostering (bij voorkeur meteen bij roostering van de toets) en ben je aanwezig bij de inzage. Als dit niet mogelijk is, regel dan zelf vervanging. Stem met je key-user af:

  • of de studenten gewoon kunnen binnenlopen en de toets dus voor iedereen moet klaarstaan
  • of dat de toets alleen klaar moet staan voor wie zich van tevoren aanmeldt. Geef in dit geval drie dagen vantevoren bij je key-user aan, welke studenten zich hebben aangemeld.

 

Mogelijkheid 3: geplande digitale inzage (onbeveiligd)

De studenten kunnen op iedere plek binnen en buiten de UU de toetsresultaten eenmalig inzien op hun eigen laptop/tablet/telefoon. De inzage wordt verder geregeld zoals bij 2. Verschil is wel dat studenten de toets ook individueel thuis kunnen inzien.

Wanneer mogelijk / voorwaarde?

Deze optie kun je gebruiken als het lastig is om een beveiligde digitale inzage in te plannen, bijvoorbeeld omdat er geen ruimte beschikbaar is in het Educatorium. Let op: toetsvragen kunnen op deze manier op straat komen te liggen.

Mogelijkheid 4: inzage op papier

Bij een kleine groep studenten kan de inzage op papier. Hiervoor worden de toetsresultaten van de betreffende studenten geprint vanuit Remindo.

Wanneer mogelijk?

Deze optie is toepasbaar als minder dan vijf studenten (richtlijn) zich hebben aangemeld voor inzage. Deze optie is makkelijker, omdat deze niet per se gebonden is aan een digitale toetsruimte. Voor grote groepen is dit niet praktisch, omdat de toets geprint dient te worden per student.

Voorwaarde:

De docent kan zelf de toetsresultaten printen uit Remindo. De key-user is beschikbaar voor ondersteuning als hierbij problemen optreden.

  • Klik hier voor uitgebreide informatie over het instellen of aanvragen van een inzage aan de UU.

Terug