CAT supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Toetsen op afstand

Terug

Algemene informatie

Op deze pagina’s is de informatie verzameld over toetsen op afstand. Wat zijn aandachtspunten als je een toets op afstand afneemt? Welke tools zijn, naast Remindo, geschikt voor toetsen op afstand? En waar moet je onderwijskundig gezien aan denken? De informatie op deze pagina is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen het CAT en Onderwijsadvies en Training.

Informatiebronnen buiten de supportsite Remindo

Via de UU-pagina Onderwijs geven vind je interessante informatie over ‘Onderwijs op Afstand’ en over ‘Toetsing en Online proctoring’ (zie tegels onderaan de pagina). Bij de genoemde link ‘Toetsing en online proctoring’ staan een paar achtergrondartikelen over de omzetting van toetsvormen en toetsing op afstand. Ook staat er specifieke informatie over online proctoring.

In de Handreiking digitaal toetsen op afstandvan Surf is beknopt beschreven waar aan gedacht moet worden bij toetsen die op afstand plaatsvinden en  aangepast moeten worden.

Hulp nodig bij het aanpassen van je tentamen voor een thuisafname?

Als je een digitale toets wilt afnemen met Remindo, neem dan altijd eerst contact op met je facultaire roosteraar. Het roosteren van een digitale toets vanuit huis is niet anders dan het roosteren van een normaal digitaal tentamen.

Als je ondersteuning nodig hebt bij het maken/invoeren van een digitale toets, neem dan tijdig contact op met je key-user.

Als je onderwijskundig advies wilt bij het aanpassen van je tentamen naar een tentamen of opdracht voor een thuisafname, stuur dan een mail naar onze collega’s van O&T via onderwijsadviesentraining@uu.nl.

Of lees hun artikelen over Toetsen op afstand.

Terug