Educate-it supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Handleidingen

Terug

Algemene informatie

Op deze pagina’s is de informatie verzameld over toetsen op afstand. Wat zijn aandachtspunten als je een toets op afstand afneemt? Welke tools zijn, naast Remindo, geschikt voor toetsen op afstand? En waar moet je onderwijskundig gezien aan denken? De informatie op deze pagina is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen Educate-it en Onderwijsadvies en Training.

Houd deze pagina in de gaten. Relevante informatie wordt verder toegevoegd en aangevuld.

Belangrijke externe informatiebronnen

Via de UU-pagina Onderwijs geven op afstand vind je ook interessante informatie over toetsing in de tijd van coronamaatregelen:

  • Het ‘Afwegingskader doorgang onderwijs i.v.m. Covid-19’ (te downloaden via de link) beschrijft wie welke rol heeft in de beslissing of onderwijs en toetsing (op alternatieve wijze) door gaat, welke overwegingen daarbij belangrijk zijn en biedt eerste aanknopingspunten om vorm te geven aan alternatieve vormen van onderwijs en toetsing.
  • Onder de link ‘Toetsing en online proctoring’ staan algemene informatie en een paar achtergrondartikelen over de omzetting van toetsvormen en toetsing op afstand. Ook staat er specifieke informatie over online proctoring.

In de Handreiking digitaal toetsen op afstandvan Surf is beknopt beschreven waar aan gedacht moet worden bij toetsen die op afstand plaatsvinden en  aangepast moeten worden.

Hulp nodig bij het aanpassen van je tentamen voor een thuisafname?

Als je een digitale toets wilt afnemen met Remindo, neem dan altijd eerst contact op met je facultaire roosteraar. Het roosteren van een digitale toets vanuit huis is niet anders dan het roosteren van een normaal digitaal tentamen.

Als je ondersteuning nodig hebt bij het maken/invoeren van een digitale toets, neem dan tijdig contact op met je key-user.

Als je onderwijskundig advies wilt bij het aanpassen van je tentamen naar een tentamen of opdracht voor een thuisafname, stuur dan een mail naar onze collega’s van O&T via onderwijsadviesentraining@uu.nl.

Of lees hun artikelen over Toetsen op afstand.

Terug