Logo Universiteit Utrecht

Educate-it supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Nieuws

  • Releases voor Remindo: Op 2 februari 2020 is een release van Remindo uitgerold. Lees in de Verkorte releasenotes 20.1 wat er is vernieuwd. Op 2 november 2019 is een release van Remindo uitgerold. Lees in de Beknopte release notes 19-2 wat is vernieuwd. 4 mei 2019 is een release van Remindo uitgerold. In de Beknopte releasenotes Remindo 19-1 lees je wat is vernieuwd.
  • Er is hier sinds 27 november 2019 een nieuwe Nederlandse versie van de Studentinstructie beschikbaar.
  • Op de homepagina staat bij punt 5 (Toetsanalyse) naslaginformatie over Toetsanalyse (26 november 2019)
  • Sinds 19 augustus 2019 staat de optie ‘Pas raadkanscorrectie toe’ standaard op ‘Ja’, als je een nieuwe toetsmatrijs aanmaakt via de knop ‘+ Nieuwe matrijs toevoegen’. De reden dat het nu standaard op ‘Ja’ staat, is als volgt. Wanneer je na de toetsafname en de publicering van de resultaten merkt dat je geen raadkanscorrectie hebt toegepast, maar je wilt dit wel, dan mag je de raadkanscorrectie niet alsnog toepassen, omdat de cijfers dan naar beneden gaan. Het omgekeerde kan wel: als je per ongeluk de raadkanscorrectie hebt toegepast en je wilt dat niet, dan kan dat gewijzigd worden en dan worden de gepubliceerde cijfers omhoog aangepast. Op deze  pagina vind je uitgebreide informatie over de raadkanscorrectie. De toepassing van de raadkanscorrectie kan nog steeds ook voor de toetsafname worden uitgezet.
  • Er zijn onder stap 8 op de Homepagina twee Excelsheets beschikbaar voor het inlezen van grote groepen vragen (meerkeuze- en open vragen) (24 juli 2019).
  • Sinds 19 juli 2019 is een nieuwe versie van de Docentinstructie bij een digitale toets op deze pagina geplaatst. Nieuw is de informatie over wat te doen bij een storing.
  • Er is een nieuwe pagina beschikbaar: Inzicht in de inzage van de student. De pagina geeft je als docent inzicht in wat de student ziet tijdens een digitale inzage. Je vindt de link naar de nieuwe pagina op deze pagina (juli 2019).
  • Bij het werken met Remindo versturen docenten en ondersteuners regelmatig gevoelige informatie. Met SURFfilesender kun je (bv.) toetsvragen of persoonlijke gegevens eenvoudig op een veilige manier verzenden.