CAT supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Workshops

Aanbod workshops

Het CAT en Onderwijsadvies & Training bieden in collegejaar 2023 – 2024 twee workshops over digitaal toetsen met Remindo aan, namelijk: Doeltreffend digitaal toetsen en Toetsanalyse Remindo. Korte toelichting op de inhoud vind je op deze supportpagina.

Via deze agenda voor workshops en webinars voor docenten vind je uitgebreidere informatie over de inhoud en aanmelding. Voer hiervoor de workshopnaam in in de zoekbalk bovenaan de agendapagina en klik dan op de workshop voor meer informatie.

Onderaan deze supportpagina pagina staat tot slot de link naar de online training over Toetsing.

 

> Doeltreffend digitaal toetsen

Twee keer per jaar (één keer per semester) wordt de workshop Doeltreffend Digitaal Toetsen gegeven (klik hier om je aan te melden). In deze workshop ga je aan de slag met vragen en een toets maken in Remindo en wordt onderwijskundige uitleg gegeven hoe je een goede open- en meerkeuzevraag maakt.

 

> Toetsanalyse Remindo

Twee keer per jaar (één keer per semester) wordt de workshop Toetsanalyse in Remindo gegeven (klik hier om je aan te melden). In deze workshop ga je aan de slag met de analysewaarden die Remindo biedt. Eventuele problemen in een toets leer je signaleren met behulp van de toetsanalyse. Daarnaast wordt ingegaan op vragen als wanneer je de cesuur moet aanpassen; wanneer je een vraag verwijdert en hoe je een vraag na toetsafname kunt verbeteren.

 

Online training over Toetsen

Vanuit het CAT is de online training ‘Toetsing’ ontwikkeld. In deze online training leer je aan de hand van de toetscyclus hoe je een toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt en hoe je een toets beoordeelt en analyseert. Mocht je interesse hebben, meld je dan hier aan voor de online training.