Educate-it supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Workshops

Aanbod workshops

Educate-it en Onderwijsadvies & Training bieden drie workshops over digitaal toetsen met Remindo aan, namelijk: Doeltreffend digitaal toetsen, Toetsanalyse Remindo en Vernieuwend digitaal toetsen. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud en aanmelding. Ook kun je deze (en andere) workshops vinden in
de agenda voor workshops en webinars voor docenten. Onderaan de pagina staat daarnaast de link naar de online training over Toetsing.

De workshops in het collegejaar 2021-2022 zullen afhankelijk van de Covid-19 ontwikkelingen online via Teams of op een UU-locatie worden gegeven. Preciezere informatie zal via de uitnodiging gedeeld worden.

 

> Doeltreffend digitaal toetsen

In de tweede week van ieder blok wordt de workshop Doeltreffend Digitaal Toetsen gegeven (klik op de link om je aan te melden). In deze workshop ga je aan de slag met vragen en een toets maken in Remindo en wordt onderwijskundige uitleg gegeven hoe je een goede open- en meerkeuzevraag maakt.

 

> Toetsanalyse Remindo

In de vierde week van ieder blok wordt de workshop Toetsanalyse in Remindo gegeven (klik op de link om je aan te melden). In deze workshop ga je aan de slag met de analysewaarden die Remindo biedt. Eventuele problemen in een toets leer je signaleren met behulp van de toetsanalyse. Daarnaast wordt ingegaan op vragen als wanneer je de cesuur moet aanpassen; wanneer je een vraag verwijdert en hoe je een vraag na toetsafname kunt verbeteren.

 

> Haal meer uit digitaal toetsen: Multimedia en andere vraagtypes*

In de vijfde week van ieder blok wordt de workshop Haal meer uit digitaal toetsen: Multimedia en andere vraagtypes gegeven. In deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden die Remindo biedt om te toetsen met vernieuwende vraagvormen en multimedia. Aan de hand van voorbeelden bespreken we de ins en outs van de verschillende vraagtypes in Remindo. Na afloop kun je een weloverwogen keuze maken voor multimedia en vernieuwende vraagvormen in Remindo.
* Deze workshop is tijdelijk niet beschikbaar.

 

Online training over Toetsen

Vanuit de Educate-it Academy is de online training ‘Toetsen’ ontwikkeld. In deze online training leer je aan de hand van de toetscyclus hoe je een toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt en hoe je een toets beoordeelt en analyseert. Mocht je interesse hebben, meld je dan hier aan voor de online training.