Educate-it supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Toetsvragen en vragenbank

Terug

Bewerkingen op een vraagselectie – Vragen toevoegen aan of verwijderen uit een categorie

Als je een vraagselectie hebt gemaakt in Beheer inhoud, kun je de bewerkingsacties voor die vraagselectie zichtbaar maken, door op het stroom-icoon in het goudgele veld links in je vragenbank te klikken.

De complete lijst met bewerkingsacties ziet er als volgt uit:

In de volgende stappen wordt de actie ‘Bewerk categorieën’ uitgelegd.

 • Stap 1

  Vraaginstellingen – Bewerk categorieën

  Je kunt je selectie van vragen toevoegen aan een andere categorie of verwijderen uit een andere categorie. Het is mogelijk maximaal één categorie per keer te selecteren waaraan je de selectie wilt toevoegen of waaruit je de selectie wilt verwijderen.

  Beide acties komen hieronder aan bod:

  • Selecteer in je categorieën de vragen waarop je de bewerking wilt uitvoeren. Dit kunnen vragen uit meerdere categorieën zijn.
  • Kies het stroom-icoon in het goudgele veld links bovenin je pagina.

 • Stap 2

  • Kies ‘Bewerk categorieën’ (zie screenshot in inleiding) en kies vervolgens of je je selectie wilt toevoegen aan een categorie (voeg een categorie toe aan de vraag in deze vragenbank / plusteken) of dat je je selectie wilt verwijderen uit een categorie (verwijder een categorie van de vraag in deze vragenbank / minteken).

 • Stap 3

  Selectie toevoegen aan een categorie

  Als je er voor kiest je selectie toe te voegen aan een categorie dan verschijnen de categorieën waaraan je de vragen kunt toevoegen (categorieën waar je toegang toe hebt).

  • Kies de juiste categorie en klik op ‘Voeg categorie toe’. Je selectie wordt aan de gekozen categorie toegevoegd, d.w.z. de vraag-ID’s die nog niet in de categorie staan.

 • Stap 4

  Selectie verwijderen uit een categorie

  Kies je ervoor je selectie (zie Stap 1) te verwijderen uit een categorie, dan verschijnen alle categorieën waarin de geselecteerde vragen voorkomen (categorieën waar je toegang toe hebt). Het kan zijn dat in een getoonde categorie alle, één of enkele van de geselecteerde vragen voorkomen.

  • Kies de categorie waar je de selectie uit wilt verwijderen en klik op ‘Verwijder een categorie’.
  • De vragen uit je vraagselectie, die in de gekozen categorie voorkomen, worden uit de gekozen categorie verwijderd. Als je 5 vragen hebt geselecteerd, kan het dus zijn dat maar één vraag uit een gekozen categorie wordt verwijderd, omdat de andere 4 vragen in een andere categorie staan.

Terug