CAT supportsite: Digitaal toetsen met Remindo

Nieuws

Remindo release 23.6

Op zondag 26 november 2023 is de release 23.6 van Remindo uitgerold. Deze release brengt een aantal aanpassingen en/of verbeteringen met zich mee:

  • Aan een vraag kan een zogenaamd ‘Antwoordmodel’ worden toegevoegd. De benaming hiervan is nu aangepast; deze optie heet voortaan ‘Uitwerking van het antwoord’. De werking ervan verandert niet, dit blijft informatie die voor een student nooit zichtbaar zal zijn. Reden voor deze aanpassing is de mogelijke verwarring in de afname-omgeving, waar er wordt gesproken over een antwoordmodelaanpassing, maar waarmee iets anders bedoeld wordt.
  • In de beheeromgeving  is er op het tabblad ‘Inhoud’ > ‘Regels’ van de toetsmatrijs een knop ‘Toon overzicht’ toegevoegd. Deze knop maakt het mogelijk om alle toetsmatrijsregels in één keer open te klappen of te sluiten.
  • Wanneer na de toetsafname wordt besloten om de cesuur aan te passen en de Cohen-Schotanus methode toe te passen, zal vanaf nu gerekend worden met een percentage op twee decimalen nauwkeurig, in plaats van een afgerond percentage.

 

NB. Er zijn in deze release verschillende aanpassingen gedaan m.b.t. het vergroten van de toegankelijkheid voor mensen met visuele of lichamelijke beperkingen, op basis van de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Er is in deze release aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

  • Verbeterde compatibiliteit met screenreadersoftware voor de toetsafname en het dashboard voor de kandidaat;
  • Verbeterde toetsenbordnavigatie in schermen met een pop-up;
  • Diverse kleine aanpassingen in de hoog-contrastmodus voor de toetsafname en het dashboard voor de kandidaat.